Care este rolul iubirii în relația cu copilul (VIDEO)

Autor: Cristina Coman, psihoterapeut și psiholog clinician

Copiii trebuie crescuți cu iubire, înțeleasă într-un mod sănătos, și cultivarea respectului față de sine și față de cei din jur. De multe ori copiii devin ”obraznici” doar pentru a testa iubirea părinților. Dincolo de acest comportament există întotdeauna o nevoie nesatisfăcută.

Toți părinții își doresc fericirea pentru copiii lor, îndrumându-i cu dragoste, timp și efort pentru a obține succesul. Uneori părinții tind să uite cel mai important lucru care trebuie să fie oferit copiilor, care este IUBIREA.

Care este rolul iubirii în relația cu copilul?

Unele studii au dovedit că lipsa căldurii și iubirii părinților poate face copiii mai stresați, deoarece părinții pun prea multă presiune asupra lor pentru a reuși, fără a o echilibra cu afecțiunea. Acest lucru poate crea riscuri pentru sănătatea celor mici. Dacă copilul are dragoste față de figurile părintești, ar putea fi mai protejat de impactul abuzului asupra riscului biologic al adulților pentru probleme de sănătate, decât cei care nu au acel adult iubitor în viața lor. Iubirea și afecțiunea îi ajută pe copii să se simtă în siguranță indiferent de realizări. Acest lucru le creează încrederea și respectul de sine.

E nevoie ca rolul de părinte să fie asumat zi de zi, în orice situație. E nevoie ca părintele să poată fi acolo când copilul trece prin frici sau experiențe neplăcute, fără a deveni el însuși anxios.

Iubirea în relația cu copilul:

  • Ajută bunăstarea mentală a copilului;
  • Îl ajută să se dezvolte mai sănătos din punct de vedere fizic;
  • Crește dezvoltarea creierului și memoria copilului;
  • Creează o legătură mai puternică între părinte și copil;
  • Copilul poate prinde curaj.

Cum să-i arăți iubire copilului tău?

Există multe moduri în care părinții pot arăta iubire și afecțiune copiilor lor.

  • Când copiii sunt mai mici, părinții trebuie să arate această afecțiune printr-o demonstrație fizică, cum ar fi îmbrățișarea copiilor;
  • Jocurile reciproce sunt o modalitate excelentă de a arăta dragoste și afecțiune;
  • La vârstă mică, ținerea de mână în timp ce merg este o modalitate bună de a arăta afecțiune și are avantajul suplimentar de a le oferi un sentiment de siguranță;
  • A purta o discuție cu copilul tău este un alt mod de a arăta dragoste;
  • Pe măsură ce copiii devin mai mari, părinții pot arăta afecțiune în moduri non-fizice, cum ar fi să acorde atenție copiilor, să-și amintească și să sărbătorească momente importante din viața lor, să-și vocalizeze dragostea și să-i sărute de noaptea bună înainte de culcare.