Despre noi

Aleg să previn! Educație și Sănătate este un club prin care ne propunem să-i inspirăm pe părinți să aleagă metodele educative cele mai adecvate, de bun simț, pentru echilibrul și realizarea copiilor lor.

  • Ne dorim să creăm o comunitate.
  • Toți avem ceva esențial în comun.

Parentajul modern este o noțiune în curs de a se naște. Până una alta tatonăm sau, mai pe românește, căutam după ureche.

Acest impas în care se găsește învățământul acum poate fi însă transformat dintr-o criză într-o oportunitate.

De aceea ne-am gândit la noțiunea de club, unde fiecare își poate comunica experiența și beneficia de îndrumările, cunoștințele și metodele aplicate cu succes de ceilalți.

În acest sens, vă putem pune deja la dispoziție o selecție (pe care ne-am străduit să o facem cât mai relevantă) de articole, tutoriale video, panele, emisiuni sau podcast-uri realizate de specialiști. Nu pornim de la zero.

Am reușit să aducem laolaltă profesioniști din diverse domenii, care pot să devină mentori. Avem nevoie și noi, ca părinți, dar cu atât mai mult odraslele noastre, de modele morale de urmat pentru ca în familiile noastre să se instaureze un stil de viață echilibrat. Un alt avantaj al clubului nostru este că ne putem da seama în relativ scurt timp împreună de rezultatele metodelor propuse.

Le aplicați și ne dați feedback!

Ne-am gândit să organizăm conținutul clubului nostru după două categorii:

  • Prima este adresată părinților și cuprinde concepte esențiale de parentaj modern, precum și noțiuni bine strucurate și aplicate de psihologie. Am căutat să includem sfaturi avizate și practice legate de sănătate și nutriție. Vă punem la dispoziție și o serie de alte resurse pe care le puteți accesa online.
  • A doua categorie pentru copii, ne-am străduit să o formulăm întru-un limbaj cât mai accesibil lor. Juniorii pot descoperi aici recomandări privitoare la cărți, jocuri, articole, video-uri, aplicații. Ne-am gândit și la ateliere în care să se familiarizeze cu propria creativitate manifestându-și-o practic. Domeniile pe care le avem în vedere sunt: teatru și actorie, astronomie, inovație, grafică, digitalizare, posibile meserii ale viitorului etc. Toate acestea le vor fi de folos nu doar în  dobândirea unor cunoștințe, ci și în dezvoltarea socio-emoțională.

Bună parte a acestui conținut editorial și a resurselor poate fi accesată gratuit. Pentru cei care se vor simți motivați să continue această explorare, există posibilitatea de a o face prin intermediul unui cont online premium și va fi contra-cost.

Părinții interesați de aprofundarea unui domeniu au două opțiuni: 

  • plata online pentru accesarea/vizionarea unui material individual pentru interesul copiilor
  • abonament cu acces nelimitat la mai multe resurse

Să combinăm jocul cu cunoașterea într-o manieră organică care să stimuleze nu doar evoluția mentală și psihologică a copiilor, ci să ne dezvolte la rândul nostru alăturea cu ei.

Educație unilaterală nu există!