Rondele de mămăligă cu ou poșat pe pat de spanac (VIDEO)

Autor: Tatiana Raețcaia

Un mic dejun târziu este întotdeauna o ideea bună, inclusiv în zilele de luni în care toate activitățile sunt mai solicitante, iar cei mici sunt în vacanță și au nevoie de activități care să îi stimuleze.

Artiști în bucătărie vă învață să pregătiți o rețetă de rondele de mămăligă cu ou poșat pe pat de spanac, un preparat realizat cu voie bună de actorii Eduard Adam și Tatiana Raețcaia, împreună cu Matei.

Ingrediente pentru rondele de mămăligă cu ou poșat pe pat de spanac:

  • 150 g făină de mălai
  • 80 g parmezan
  • 600 ml apă
  • 40 g unt
  • 4 ouă
  • 200 g baby spanac
  • 50 g brânză cheddar
  • 2 linguri oțet de vin
  • 2 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust

Începem cu pregătirea mămăligii și punem apa într-un vas, peste care aruncăm un praf de mălai și așteptăm până începe să fiarbă. După ce începe să fiarbă adăugăm sare, unt și restul de mălai, care se aruncă „în ploaie” și se amestecă permanent pentru a nu se forma cocoloașe. Este o rețetă reinterpretată de mămăligă, ideală pentru preparatul nostru. La final se adaugă și parmezanul, tot „în ploaie”, pentru a se incorpora în toată mămăliga în mod egal. Mămăliga are o textură diferită, cremoasă și lipicioasă. Udăm o lingură de lemn și mutăm mămăliga într-un vas termorezistent, pe care îl vom pune vreme de câteva minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru a prinde o crustă mică deasupra.

Ne ocupăm și de spanac pe care îl spălăm bine și îl punem într-o tigaie la călit cu puțin lei, peste care vom adăuga la final puțin usturoi, sare și piper. Pentru ouăle poșate avem nevoie de un vas în care vom pune apă, ce poate fi fiartă anterior, în care adăugăm 2 linguri de oțet de vin și vom prepara ouăle la foc mic. Apa nu trebuie să fiarbă, ci este nevoie să ajungă la punctul de fierbere, după care se face un „vârtej” cu lingura în apă și adăugăm câte un ou. Ouăle se pregătesc unul câte unul, pentru că la fiecare este necesar un nou „vârtej”, care se face în mijlocul vasului. Ouăle poșate le vom așeza pe o prosoape de hârtie care să absoarbă apa.

După ce scoatem mămăliga de la cuptor vom face cercuri de mămăligă cu ajutorul unui pahar de sticlă și montăm farfuriile. Pe farfurii punem 1-2 rondele de mămăligă făcute cu paharul, peste acestea vom pune din spanacul tras la tigaie, iar peste vom așeza oul poșat. Presărăm cheddar și piper negru peste ou și ne putem bucura liniștiți de o masă sănătoasă, alături de cei mici.