Cheesecake cu zmeură și căpșuni (VIDEO)

Autor: Tatiana Raețcaia

Vă propunem un cheesecake cu zmeură și căpșuni, rețeta pe care oricând o puteți încerca, mai ales alături de copii. Îi puteți împrieteni pe cei mici cu delicii gustoase și sănătoase și să petreceți timp de calitate alături de ei. De aceea, Clubul Aleg să previn! Educație și Sănătate a pregătit proiectul special Artiști în bucătărie. Ce înseamnă Artiști în bucătărie?

Avem alături o familie minunată formată din actorii Eduard Adam și Tatiana Raețcaia care fac echipă cu băiețelul lor Matei pentru a ne împărtăși din pasiunea lor pentru gătit. 

Urmăriți mai departe un desert simplu, pe care de această dată am ales să îl facem cu lapte de cocos și piure de căpșuni cu zmeură.

Ingrediente pentru cheesecake cu zmeură și căpșuni:

  • 200 gr biscuiți digestivi
  • 75 gr unt
  • 700 gr brânză de vaci
  • 200 gr lapte de cocos(doar partea groasă fără zeamă)
  •  2-3 ouă
  • 150 gr zahăr
  • Sucul de la o 1/2 de lămâie
  • 2 linguri amidon de porumb dizolvat în 2 linguri de apă
  • 150 gr zmeură
  • 150 gr căpșuni

Pentru început măcinăm biscuiții cu un blender sau cu o furculiță, în cazul în care nu dispuneți de un aparat. Punem untul la topit și îl turnăm peste biscuiți, după care amestecăm foarte bine, pentru ca la final să avem un mic aluat, care va fi baza cheesecake-ului nostru.

Avem nevoie de o tavă rotundă detașabilă, în care vom așeza aluatul format din biscuiți și unt, pe care îl vom uniformiza cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar. Vom preîncălzi cuptorul la 170 grade și vom introduce tava cu aluatul pentru 10 minute. În acest fel vom putea scoate apa din unt.

Între timp ne putem ocupa de cremă, care este gata în doar 5 minute. Amestecăm într-un bol, cu ajutorul unui mixer, brânza de vaci, laptele de cocos, ouăle, zeama de lămâie și zahărul.

Scoatem blatul de la cuptor și așteptăm să se răcească sau să ajungă la temperatura camerei. Turnăm crema peste blat și acoperim tava cu folie de aluminiu. Într-o tavă mai mare punem apă până la jumătate, după care introducem și tava de cheesecake. Ambele tăvi vor merge la cuptorul preîncălzit la 160 grade, pentru 40-50 minute.

Blatul se lasă la răcit și va sta peste noapte la frigider, dar între timp putem prepara piureul, care poate sta pe durata nopții la rece.

Pentru piure vom pune căpșunile și zmeura într-un vas pe foc, iar după ce încep să fiarbă adăugăm lichidul cu amidonul de porumb și oprim focul după 1 minut. Pasăm piureul cu un blender, iar a doua zi îl putem turna peste cheesecake.

Decorăm cu căpșuni și zmeură!