Crescându-l pe Cain. Să ocrotim viață emoțională a băieților

Dan Kindlon Crescându-l pe Cain. Să ocrotim viață emoțională a băieților

“Crescându-l pe Cain. Să ocrotim viață emoțională a băieților” este o carte extrem de apreciată despre viață emoțională a băieților, scrisă pentru părinți, dar și pentru toți cei implicați activ în educarea copiilor.

Ce-i face, în multe situații, pe băieții noștri atât de agresivi, lipsiți de considerație, brutali și manipulatori în relațiile cu sexul opus, consumatori de alcool, droguri și senzații țări, teribiliști și orbi la conflictul creat în jurul lor? Sunt acești copii alții decât cei pe care i-am iubit și alintat în pruncia lor? Ce se întâmplă cu fiul ajuns la pubertate? Este la mijloc alteceva decât tetosteronul? În goana lor către "Marele Imposibil" - idealul masculin al "bărbatului adevărat" - copiii noștri pierd pe drum ceva de neprețuit: capacitatea de a se accepta pe ei înșiși.

Din postura de terapeuți specialiști în psihologia băieților, cei doi autori ne oferă nu atât soluții pentru creșterea și educarea băieților, cât mai ales un tablou plin de înțelegere și compasiune al băieților în societatea modernă, prinși în conflictul intern dintre atașament și independența, dintre energie, impulsuri și reguli, dintre emoții și lipsa limbajului emoțional și a cadrului necesar pentru a le exprima, dintre incapacitatea familiei de a înțelege schimbările prin care trec și "cultură cruzimii" și stereotipurile masculinității care se perpetuează de la o generație la alta în grupurile de băieți.

Găsiți cartea AICI.