Atelier de Artă și creație (Arts & crafts)

Copii 7-12 ani
28.10.2021, 16:30
65 RON ( 1 sesiune)
15
4
1 pe săptămână
60 min
4 saptamani
Piața Pache Protopopescu, nr.9, București

Știți de ce păstrați toate proiectele artistice ale copilului? De ce deschideți acel dosar sau cutie și vă aduceți aminte cu drag de ele? Fiindcă sunt prețioase, fiindcă copilul le-a creat. Cu toate acestea, v-ați gândit vreodată cum un atelier de Artă și Creație (Arts & Crafts) poate oferi mai mult decât bună dispoziție și creație? Un astfel de atelier, pus la dispoziție de mentorii Aleg să Previn! Educație și Sănătate oferă copilului tău o oportunitate de a învăța și a-și dezvolta abilitățile.

Iată câteva abilități pe care cel mic le va putea dobândi la un astfel de atelier susținut de Maia Grosu Gherasim și Teatrul Mititel:

Dezvoltarea abilităților motorii fine. Atunci când creează un proiect de Artă și Creație, copiii își pot dezvolta abilitățile motorii fine, chiar și la vârste mai mari. Manipularea foarfecelor pentru tăierea liniilor drepte sau lipirea unor bucăți de hârtie conform unor cerințe precise sunt modalități excelente pentru copilul tău de a-și stăpâni controlul motricității.

Răbdare și capacitate de a nu renunța la sarcini. Un proiect de Artă și Creație (Arts&Crafts) presupune atenție la detalii și investirea unei perioade de timp îndelungate (de la câteva ore la câteva zile) pentru finalizarea unui proiect, iar în cadrul acestui atelier, copiii vor învăța cum să se concentreze mai mult timp asupra unei sarcini precise.

Exprimarea emoțiilor. Odată cu participarea la un astfel de atelier și din interacțiunea directă cu alți copii sau cu mentorul, pot învăța să găsească cea mai bună cale de a-și exprima emoțiile chiar dacă nu în mod direct ci prin artă. 

Dezvoltarea creativității și a respectului față de ei și ceea ce îi înconjoară. Poate că unul dintre cele mai importante beneficii pe care artele și meșteșugurile le oferă copiilor noștri este șansa ca aceștia să fie creativi. O activitate creativă îi arată copilului că poate lua decizii și poate fi inventiv într-o varietate de moduri. Vor crește pentru a vedea că imaginația lor nu are limite, iar acest lucru, la rândul său, inspiră o înaltă stimă de sine și încredere în sine. Lăudarea copilului pentru ceea ce realizează în proiectul lor de Arts & Crafts, mai ales atunci când indică detalii specifice sau alegerile pe care le-au făcut, este o altă formă de întărire pozitivă pe care o vor obține din aceste activități; vor vedea că alții îi admiră pentru deciziile lor, iar acest lucru îi va convinge să continue să creeze.

Credem cu tărie că educația și dezvoltarea emoțională și mentală a copiilor este esențială, iar participarea acestora la astfel de ateliere dezvoltate de mentorii Clubului Aleg să Previn! Educație și Sănătate contribuie la echilibrul si realizarea copiilor.