Pachețele de primăvară (VIDEO)

Autor: Gabriela Brastaviceanu

Pachețelele de primăvară, cu carne sau cu legume, se numără printre rețetele noastre favorite și mereu la îndemână atunci când vine vorba de un prânz sănătos și rapid în familie.

Ingrediente

  • ulei
  • 400 gr de carne tocată vită/pui
  • condimente: sare, piper, chili, boia de ardei, usturoi
  • legume: ceapă roșie, jumătate de varză crudă, 1-2 morovi, un ardei capia
  • sosuri: sos de soia, sos dulce acrișor, sos de roșii
  • 20 de foi de orez cu dimensiunea de 215 mm

Noi gătim de obicei cu carne de vită, însă dacă tu dorești, poți găti cu carne de pui sau chiar fără. Totuși, secretul din bucătăria noastră constă în faptul că fiecare legumă este călită separat și abia apoi le punem împreună.

Se încinge uleiul în tigaie, se adaugă carnea de vită/pui, condimentele și se amestecă până când compoziția devine arămie.

Separat se va căli în puțin ulei jumătate de varză crudă, morcovii rași și un ardei kapia tăiat fâșii subțiri condimentate cu sare și piper.

La final carnea și legumele gătite se vor amesteca cu sosul de soia, sosul de roșii și sosul dulce acrișor și se vor împacheta în foi de orez.

Mare atenție cu foile de orez deoarece se usucă foarte repede! Cele ce urmează a fi folosite, cât și pachețelele de primăvară ce urmează a fi introduse în cuptor, se păstrează acoperite cu un prosop de bucătărie sau cu folie alimentară (de plastic).

Pachețelele de primăvară se bagă la cuptor cu ventilație pentru 12 minute, la 225 grade Celsius.

Te invit aici să urmărești prepararea acestei rețete rapide și delicioase, pregătită cu mult drag de minunata Gabriela Brastaviceanu.