Clătite cu brânză de vaci și făină de hrișcă (VIDEO)

Autor: Tatiana Raețcaia 

Atunci când facem totul cu plăcere, lucrurile devin din ce în ce mai simple. Și dacă tot vorbim de lucruri simple, ne-am gândit să vă propunem o rețetă reinventată, de data aceasta de clătite. Copiii se pot ocupa de aluat, iar voi de partea tehnică, în care avem nevoie de un aragaz și de o tigaie încinsă bine.

Ca întotdeauna, avem alături de noi familia care ne arată cât de plăcut poate fi gătitul pentru ei, Eduard Adam și Tatiana Raețcaia, atunci când pregătesc ceva bun împreună cu băiețelul lor, Matei.

Ingrediente pentru clătite cu brânză de vaci și făină de hrișcă:

  • 400 g brânză de vaci
  • 4+1 linguri făină de hrișcă
  • 2 ouă
  • Un vârf de sare
  • Ulei de cocos (pentru prăjit)
  • Smântână, fructe, miere – pentru servit

Într-un vas mare punem brânza de vaci, peste care adăugăm ouăle și le amestecăm bine, până se incorporează ouăle complet. Vă putem spune din surse sigure că cei mici sunt foarte pricepuți la acest pas al rețetei noastre!

Peste compoziția de brânză și ou adăugăm făina de hrișcă și un vârf de sare, apoi amestecăm întreaga compoziție. Aluatul nu trebuie să fie foarte umed sau foarte uscat, dar necesită o consistență medie, pentru a simți gustul de brânză din acesta.

Încingem o tigaie în care punem foarte puțin ulei de cocos, iar din aluat începem să formăm biluțe, pe care le aplatizăm puțin și le punem în tigaie. Le lăsăm să se rumenească puțin pe fiecare parte și repetăm acest proces până terminăm tot aluatul.

Le servim cu smântână, fructe și miere!