Atelier. Arta vorbirii

Copii 7-12 ani
25.10.2021, 19:00
1.000 RON (8 sesiuni)
12
8
1 pe săptămână
120 de minute
8 saptamani
Piața Pache Protopopescu, nr.9, București

”Corect, coerent și răspicat – pentru a ne susține punctul de vedere și să avem încredere în noi înșine” – acesta este obiectivul atelierelor de arta vorbirii și dicție susținute de către mentorul Clubului Aleg să Previn! Educație și Sănătate Tatiana Raețcaia – actriță și mamă.

Care este sensul dicției? Știm că dicția înseamnă alegerea cuvintelor potrivite pentru a exprima un anumit ton sau atitudine prin intermediul vorbitorului său. Alegerea cuvintelor este intenționată pentru a transmite un anumit stil sau pentru a avea un efect intenționat asupra publicului.

Să spunem că ne dorim să convingem un prieten să ne ajute. Putem spune: ”Ajută-mă să fac tema la matematică!” sau putem spune ”Ai putea, te rog, să îmi explici exercițiul acesta? Nu înțeleg prea bine funcțiile polinomiale.”

Diferența este dată de ton care, în funcție de cum alegem să vorbim, poate însemna autoritate, chiar aroganță, sau poate însemna respect, prietenie. Și astfel ajungem să recunoaștem puterea limbajului, a comunicării.

Încă de la naștere, copiii sunt programați să dezvolte vorbirea și limbajul. Primii cinci ani sunt cei mai critici, dar dezvoltarea limbajului continuă pe tot parcursul copilăriei timpurii și până în adolescență.

În primii cinci ani, stimularea dezvoltării limbajului este esențială, deoarece creierul dezvoltă noi celule nervoase, precum și conexiuni multiple între aceste celule pentru a îndeplini funcția de limbaj expresiv și receptiv. Lipsa de stimulare în acest timp ar putea duce la un progres lent al copilului.

În plus, modul de exprimare, vocabularul, tonalitatea vocii – toate acestea fac parte din personalitatea copilului (adult în devenire), care, cu timpul, se reflectă asupra celor din jurul său, asupra copiilor lui ș.a.m.d.

Pe scurt, cursurile de dicție oferite de către mentorul Clubului Aleg să Previn! Educație și Sănătate sunt esențiale din motivele evidențiate mai jos:

1. Îmbunătățește acuratețea pronunției

2. Îmbunătățește abilitățile de citire la copii

3. Fluență în lectură

4. Încrederea și credibilitatea în vorbire